Biografie

Jhon Willems begon ooit als 8-jarige aan de Muziekschool van Maastricht op orgel. Nu vele jaren later heeft Jhon zich ontwikkeld tot een docent groot koper, docent orgel en keyboard, maar vooral ook als dirigent en veelzijdig uitvoerend musicus. Aan het Maastrichts Conservatorium studeerde Jhon  euphonium bij Piet Joris, orgel bij Ton Vennix en Jo Peeters en later nog HaFa directie bij Alex Schillings en Jan Cober.

Jhon begon zijn muzikale carrière als orgelleerling aan de Muziekschool van Maastricht. Later ook op keyboard bij Arno op den Camp. Op 16-jarige leeftijd werd hij lid van de Koninklijke Harmonie van Heer op euphonium en kreeg hij les van Jo Heusschen, Frenk Rouschop en Jan van den Bosch. Zijn docenten orgel aan het Maastrichts Conservatorium adviseerden Jhon drie jaar later om voor te spelen bij de tubaklas van Piet Joris. Toen kon je nog een bijvak studeren, maar tot zijn verrassing werd Jhon aangenomen als hoofdvakstudent euphonium aan het Maastrichts Conservatorium. Jhon speelde lang bij Harmonie St. Michaël Thorn en Brassband Limburg. Hij werd steeds vaker gevraagd om te gaan remplaceren bij de meest uiteenlopende orkesten.

Tijdens zijn diensttijd werd Jhon ingedeeld bij een dienstplichtig Fanfare Orkest: “Het Trompetterkorps der Artillerie”. Hier maakte Jhon kennis met het dirigeren en ging na zijn afzwaaien studeren bij Alex Schillings, waarbij hij als extraneus student afstudeerde aan het Maastrichts Conservatorium. Later volgde hij nog lessen bij Jan Cober en volgde vele workshops.

Nadat Jhon esbas ging spelen bij Brassband Limburg kreeg zijn carrière nog een extra dimensie en wel als bastubaïst. Nu is hij een veelgevraagd bastubaïst. Bijzonder was dat Ruud Merx een esbas-solo componeerde speciaal voor Jhon. Jhon zijn “tuba-effecten” waren voor Ruud aanleiding om “Il Monstro” te schrijven voor Esbas en orkest.

Jhon heeft veel fanfare- en harmonieorkesten gedirigeerd. Op dit moment is hij dirigent bij: Harmonie St. Walburga Amby, Fanfare St. Caecilia Jabeek en het Maastrichts Senioren Orkest.